De kunst van wandtapijten

Jan Mankes te koop

 

Welkom op mijn website. U kunt hier iets over mij en mijn werk te weten komen. Ten eerste, ik kom uit België. In het Belgisch wordt altijd “koozie” of koozies gebruikt. Ik zeg graag dat de koozies die ik graag gebruik, diegene zijn die gemaakt zijn van de beste kwaliteit roestvrij staal. Dit zijn degenen die hun drinken lang koud kunnen houden. En ze gaan ook lang mee.

België is een land vol geschiedenis, cultuur en tradities. Het is een prachtige plek voor een muzikant. U vindt er ook de mooiste wandtapijten ter wereld. De teddybeer is een van de beroemdste symbolen ter wereld. Ik weet dat er meer zijn, maar je snapt wat ik bedoel. Wandtapijten zijn een deel van de Belgische geschiedenis. Ik ken het goed. Veel wandtapijten maken deel uit van de mode-industrie in België. Een van ‘s werelds meest vooraanstaande ontwerpers van wandtapijten, Paul Pouchie, heeft zijn eigen winkel in Solid Blue Belgium. Paul staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hij is ook een van de beste tapijtontwerpers ooit. De ontwerpen zijn uniek, gemaakt van aardse materialen zoals riet, bamboe en riet. De meeste ontwerpen worden in België gemaakt, maar ik ga vaak naar Milaan en Parijs om de nieuwe ontwerpen te bekijken. Als ontwerper van wandtapijten moet je van de ontwerpen van de beroemde Belgische wandtapijten houden. Het is je taak om ze mooi te vinden, om werk te maken dat er antiek uitziet, als ouderwets wandtapijt. Dit is de reden waarom ik in België woon.

Ja, ik ga graag naar België om de nieuwe wandtapijtontwerpen te zien. Ze zijn vernieuwend, uniek en zeer interessant. Ik ga graag naar Faberge, het grote kunsthuis van Delft, de grootste stad van het land. Ik breng er vele dagen door, wandelend door de wandtapijtkamers. Ik heb het geluk daar enkele van de beste kunstwerken te zien. Ja, wandtapijten en Belgische wandtapijten gaan hand in hand. Dat laatste is moeilijk uit te leggen. België is een van de weinige landen ter wereld waar het Nederlands nog de officiële taal is. Daarom is het voor een inwoner van het land moeilijk om zelfs maar het woord “wandtapijt” in het Nederlands te vertalen. Maar zoals ik reeds heb gezegd, ken ik het begrip zeer goed en gebruik ik het al vele jaren in mijn land. Toen ik een paar jaar geleden in België kwam, vond ik een wandtapijt met unieke kenmerken. Het was een jubileumtapijt, jubileumtapijten zijn verjaardag tapijten, verjaardag tapijten, enz. Zo interessant! Dit wandtapijt was voor mijn verjaardag. Het verjaardagstapijt was gemaakt van geweven papier. De afbeeldingen van crèmekleurige glazen waren geborduurd op het weefsel van het wandtapijt.

Een ander mooi exemplaar was een wandtapijt geweven op de vlag van de Prins van Wales. Dit soort wandtapijt is echt heel zeldzaam. Het heeft me veel tijd gekost om te beslissen dit tapijt te kopen. Er zijn er zoveel met koning Lodewijk XV. De nieuwste hebben een geweldige combinatie van wandtapijt en jute stof. Ze zijn heel gemakkelijk te weven. Ze zien er bijzonder mooi uit tegen een zonsopgang of zonsondergang. Ja, ik weet dat het moeilijk is om elk wandtapijt te beschrijven. Ik hoop dat de lezers van dit artikel zullen kunnen genieten van het zien van alle verschillende soorten wandtapijten op het net!

 

Lees meer

Jan Mankes te koop 
Paul Blanca te koop 

Leave a Reply

Your email address will not be published.